Gault & Millau


Gault & Millau

Jedno od najlepših beogradskih dvorišta istovremeno je i domistoimenog restorana. Iz neuglednog pasaža ulazite u zelenu oazu koja vas izmešta iz gradske vreve pravo na obale Mediterana. Meni je oslonjen na autentično iskustvo vlasnika i godine provedene na Kritu iu Grčkoj, a naziv mezestoran potiče od izbora malih jela, „mezea“, kojabirate upisujući „krstiće“ na jelovniku. Šarmantan niz kreće od fave,namaza od sočiva, i patea od patlidžana, pa preko cvekle sa orasima izapečene fete, sledi maštovito razigravanje kroz sarmice sa morskim plodovima i letnje rolnice sa kozicama i gamborima, pa otkrića novih aroma i predela kroz jermenski lahmadžun i samose sa raitom.Posveta Istri stiže kroz pljukance sa gamborima, izmirski kebab i pire od plavog patlidžana sa junećim gulašom omaž su Orijentu, a nikako ne propustite sjajni kritaroto sa rizoni testeninom, ljutom kobasicom i hobotnicom. Ovdašnji magični niz nastavljaju autentična Paputsakia,lignje punjene kuskusom, njoke i dagnje, file lososa sa bulgurom u sosu od pomorandže, limuna i đumbira, a užitak skladno zaokružujuvino kuće sa sunčanog Krita ili neka od etiketa sa respektabilne vinske liste. Svakako ostavite mesta za deserte, „naša krempita“ ovenčana je laskavom titulom najbolje u gradu, a lucidne su kombinacije poput parfea od mastike sa šumskim voćem, te panakote sa prelivom od manga i borovnice.